meer dan 150 jaar 
ervaring in
woninginrichting

Alle stijlen onder
een dak

service, kwaliteit,
persoonlijk advies,
deskundigheid

gratis advies
gratis opmeten
gratis parkeren

Skalma

De fabrieken van SKALMA A/S staan in het kleine Deense plaatsje Skals, gelegen aan het Limfjord in het hart van Jutland. In 1904 begon SKALMA met het produceren van matrassen, die in eerste instantie zelfs gevuld waren met zeewier!
Het bovenstaande verklaart gelijk de naam SKALMA (Skals + matrassen = SKALMA).
In 1931 werd gestart met de produktie van divans en chaiselongues. Tegelijkertijd werd een nieuwe "stenen" fabriek betrokken. In de loop der jaren is deze fabriek uitgegroeid tot de huidige 22000 m2 productieruimte die het complex nu omvat. Momenteel zijn er 210 mensen werkzaam bij SKALMA A/S.
In 1954 werd de familie Jensen eigenaar van SKALMA A/S. Sinds die tijd is de fabriek altijd eigendom van de familie Jensen gebleven. Op dit moment wordt de scepter gezwaaid door de heer Bent Jensen.
Hij was het ook die door de heer Dick T. Réparon in 1970 werd aangesproken om de mogelijkheid te bezien van verkoop van SKALMA produkten in Nederland.
Er werd besloten een tweetal fauteuils op de Nederlandse markt te lanceren. Nu, ruim 40 jaar later, is het programma gegroeid tot vele bankstellen en een veertigtal fauteuils, die te leveren zijn in diverse stof- en leersoorten. Ook kunnen diverse modellen worden voorzien van opties als elektromotoren, hoogteverstelmechanismen en bijvoorbeeld een opblaasbare lendesteun.

 

Bekijk hier de website


KOM NU LANGS IN ONZE SHOWROOM!

meer dan 150 jaar 
ervaring in
woninginrichting

Alle stijlen onder
een dak

service, kwaliteit,
persoonlijk advies,
deskundigheid

gratis advies
gratis opmeten
gratis parkeren